Monday, March 5, 2012

Heippa!

Nyt olen kaksi paivaa paassyt tekeman toita ravintola il vignetossa. Lauantai aamuna pakkasin tavarani Lisan kotoa ja suuntasin kohti gattinaraa. Tapasin hotellin omistajan ja siina sitten hetken aikaa juteltuamme han naytti minulle keittion, jossa mina tyoskentelisin.
Aloitin aamulla puoli kymmenen aikoihin tyoskentelyn keittiopaalikon Denisin kanssa. Han ei puhu ollenkaan englantia, mutta silti yhteistyomme sujui oikein mallikkaasti. Joitin sanoja mina ymmarsin ,koska olen aikaisemmin opiskellut espanjaa ja loput menivatkin sitten viittomalla ja han naytti minulle miten annokset tehdaan ja miten esikasitellaan eri tuotteita.
Minulla oli oikein mukava paiva keittiolla. Valmistelimme aamupaivasta esivalmisteluja illalle ja teimme meille lounaan. Lounaan soimme klo 12.00 ja sen jalkeen minulla oli pitka tauko.
Jatkoimme toita puoli kuudesta ilta kymmeneen. Talla kertaa valmistelimme annoksia ylakerran ravintolaan, seka teimme itsellemme illallisen.
Illalla Vasyneena ensimmaisesta tyopaivastani, Lahdin huoneeseni.
Seuraavana aamuna minulla ei sitten ollut mitaan tietoa, mihin aikaan aloittaisin tyoni, mutta myohemmin selvisi, etta keittiopaallikko tulisi samoihin aikoihin keittioon, kuin edellisenakin paivana.
Sina paivana ymmarsin jo jonkin verran paremmin italiaa, vaikka tama on vasta toinen paiva, huomaan tajuavani jo melko paljon,  mita Denis minun kaskee tehda. Valmistelimme jalleen iltaa varten ala-carten esivalmisteluja, seka valmistelimme itsellemme lounaan. Lounaan jalkeen ravintolaa pidettiin auki nm 21/2 tunnin ajan ja me nostelimme ala-carte annoksia. Siita sitten 3 aikoihin taas pidin pitkaa taukoa ja jalleen illemmalla 6 aikoihin palasimme keittioon . Illemmalla ei ollut ollenkaan kiiretta silla oli sunnuntai paiva ja ihmiset viettavat sunnuntai paivansa mielummin kotona perheensa luona yhdessa syodessa. Varmaan kuukauden jalkeen ymmarrankin jo melko hyvin italiaa :)

2 comments:

  1. Moi Janet!
    Ihania Milanon kuvia. Laita hieman tekstiä kuvien alle, mikäli mahdollista. Olisi kiva tietää paikoista, missä vierailet.
    En tiennytkään, että olet lukenut italiaa joskus. Tosi upeaa, että pääset muistia virkistämään myös kielellisesti. Eurooppalainen työkulttuuri on hieman erilainen omaamme verrattuna, että työpäivät saattavat venyä hurjan pitkiksi. Toivottavasti kuitenkin jaksat. Sinulla on tietenkin mahdollisuus päivällä huilata, koska asut hotellilla, eikö vain. Kerro meille myös annoksista, joita olet tehnyt/kuvannut. Toivottavasti antavat sinun kuvata keittiössä.
    Tällä on ollut tosi kivoja aurinkoisia päiviä. Millaiset kelit siellä on, onko ilma lämmennyt?
    Kävin tänään Nathalien luona Helsingissä, terveiset häneltä. Viihtyy oikein hyvin työssään.
    Terveiset kaikille ja pärjäile hyvin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. en mina italiaa ihan ollut lukenut, mutta espanjaa, mutta ne ovat melko samanlaisia kielia, ja jotkin sanat ja lauseet ovat melkoisen samanlaisia :) keittioon en ole viela ehtinyt kameran kanssa, silla tyopaivat ovat erittain kiireisia ja annoksia menee niin nopeasti :)
      taalla on talla hetkella todella aurinkoista ja lamminta, mutta maanantaina, minun ensimmaisena vapaapaivanani satoi vetta ja oli alle 10 c.. :)

      Delete