Thursday, March 1, 2012

MILANO!

keskiviikko iltapaivan vietin kokkiluokan kanssa, jotka ovat tulleet minulle jo tutuksi, mutta silloin oli heidan viimeinen paiva keittiossa, ja mina aloitan lauantaina tyoskentelyn ravintolassa lauantaina. Sita luokkaa tulee kylla ikava, vaikka osa porukasta oli melko hulluja, mutta kaikki olivat minulle todella ystavallisia, ja siina luokassa oli ihmisia, jotka puhuivat todella hyvin englantia, verrattuna toiseen kokkiluokkaan, jossa mina olin vierailemassa.
Tiistai iltapaivan paatteeksi mina ja Lisa suuntasimme kohti milanoa, jossa Lara opiskelee yliopistossa. 
Matka milanoon kesti vahan yli tunnin, ja lopulta saavuimme Laran asunnolle.
Lisa jatti minut sinne ja nappasi mukaansa minun kokkivaatteeni ja lahti takaisinpain.
 mina,lara Martiina ja yksi laran ystava lahdimme keskustaa kohti, lopulta kun olimme menneet muutamalla bussilla ja metrolla saavuimme keskustaan.
Tapasimme siela muutaman Martinan ystavan ja lahdimme syomaan yhteen baariin. Baarissa oli happy hour, jotenka siela oli paljon ruokaa tarjolla ja saimme melko halvalla hinnalla syoda. Vietimme siela aikaa suurinpiirtein 11 asti ja lahdimme todella vasyneina kohti laran asuntoa. Heti kun olin saanut paani painettua tyynyyn nukahdin.
Torstai aamuna laralla oli yliopistossa tunnit, joten han herasi aikaisin, mutta mina ja muutama laran ystava jatkoimme onnellisina unia.
Iltapaivalla mina ja lara lahdimme kavelemaan milanon keskustaan. Kavimme pyorahtamassa paikassa, jossa milanon muotiviikot pidettiin ja kavimme koko italian tarkeimmalla kadulla, jossa oli erittain kalliita kauppakeskuksia ja ruokapaikkoja. Jossain vaiheessa esiin putkahti minulekkin tuttu kauppa h&m. Siela oli lahestulkoon samanlainen valikoima, kuin suomessakin.
Siita suuntasimme milanon paakirkolle, joka oli todella upea naky, se oli keskella kaikkia kauppakeskuksia ja vanhoja rakennuksia.
Kavastyamme kirkon lahella kavelimme vanhan rakennuksen lapi jossa oli aivan mahtava kupoli katto ja paljon maalauksia. Keskella katua oli maalattu kuva elaimesta, ja jos sen paalla pyorahti kolme kertaa se tuottaisi hyvaa onnea.
Siita suuntasimme kohti vanhaa linnaa, jonka oli rakentanut milanon perustajat. Linnan edessa oli mahtava suihkulahde, ja koska oli ollut lammin paiva, ihmiset istuivat suihkulahteen edessa ottamasa aurinkoa.
Kun olimme hetken aikaa kierrelleet kaupungissa, palasimme laran asunnolle ja pakkasimme tavaramme ja lahdimme bussiasemalle ja otimme ensimmaisen bussin kohti Novaraa. Huomenna kun paasen koululle laitan kuvia milanon matkasta :)

No comments:

Post a Comment