Monday, March 26, 2012

viimeinen viikko!!!

Nyt on sitten viimeinen viikko taalla gattinarassa! kylla tulee todellakin ikava naita ihmisia, jotka ovat minulle tulleet laheiseksi viimeisen kuukauden aikana. Perjantai iltana suunnittelimme lahtevamme
tyttoporukalla jalleen tanssimaan ja pitamaan muutenkin hauskaa, silla se olisi viimeinen ilta, jonka vietan taalla!
viime viikolla ravintolassa oli erittain hiljaista! valilla sai oikein pyoritella peukaloita, mita tassa oikein tekisi ja pyyhkia samoja tasoja kymmenen kertaa perakkain. Jos tuli kiiretta, se tapahtui juuri ennen ravintolan sulkemista ja juuri kun oli saanut keittion siihen kuntoon, etta olisi valmis lahtemaan toista.
Perjantaina paasin tutustumaan puutarhaan, josta hotellin omistajat olivat paljon puhuneet, silla kesalla se on kuulemma erittain upean nakoinen ja yksi hotellin tyontekijoista oli juuri tyoskennellyt saadakseen puutarhan nayttamaan upealta. Vihdoin taallakin alkaa puihin tulla lehtia ja kukat alkavat kukkia seka kevat alkaa nakymaan. On erittain hammentavaa, silla taalla on ollut 3 viikkoa erittain lamminta, ehka siina 20-23 c  mutta silti melko karun nakoista.
lauantai iltana hotellilla avattiin grillauskausi ja syotava oli melkolailla samanlaista, kuin suomessakin. Makkaraa, lihaa kasviksia ja mansikoita! Me keitioporukan kanssa tietenkin teimme toita niinkuin normaalisti, mutta silti kavi hieman kateeksi porukkaa, jota grillasivat ja pitivat hauskaa.
Sunnuntaina sama porukka tuli uudestaan grillaamaan :)
Nykyaan ymmarran Italiaa melko hyvin ja tiedan, mita pitaa tehda, kun he vaan sanovat sen. Keittioporukka kuitenkin painostaa minua puhumaan italiaa, mutta mina kun olen ujo, en halua, etta he nauravat minun huonolle italialle, kylla muuten puhuisin,  jos olisin opiskellut italiaa aikaisemmin. : )

3 comments:

  1. Hei Janet,
    aika menee nopeasti, mutta sinulla on varmasti säkillinen muistoja matkassa kun tulet kotiin. Kuukausi on kuitenkin niin pitkä aika, että siinä varmasti saa vähän kiinni vieraasta kielestä ja ehkä innostutkin sitä täällä Suomessa myöhemmin opiskelemaan. Vietä nyt hauska viimeinen viikko ja nauti vielä lämmöstä. Täällä on +4 astetta lämmintä. Kevät tekee tuloaan, mutta noihin lämpötiloihin taidetaan päästä vasta touko-kesäkuussa. Sinulla on tänä vuonna kaksi kevättä;)
    Merja

    ReplyDelete
  2. Hello Janet!

    Aika on mennä vilahtanut ja kohta alkaa vielä loppurutistus koulussa.

    Muistot ja ihmissuhteet ovat kallisarvoisia, joihin voi sitten tulevaisuudessa aina palata.

    Laitoin sekä ravintolalle että Enzolle koululle arviointilomakkeen, jonka he voivat täyttää työssäoppimisestasi. Voit käydä keskustelua myös omasta kehittymisestäsi heidän kanssaan. Tärkeintä on, että olet saanut tutustua italialaiseen koulumaailmaan ja ravintoloiden työkulttuuriin.

    Ota yhteyttä, kun tulet Suomeen, niin soitellaan sinne Isoon Huvilaan ja katsotaan sitä sinun tulevaa näyttöpäivääsi. Muista panna villapaitaa päälle! Täälläkin on keväistä, mutta koleaa!:)

    ReplyDelete
  3. joo paljon on ehtinytkin tapahtua kuukauden aikana, enka varmana koskaan unohda tata matkaa ja paljon uusia ihmisuhteitakin on keraantya :) joo pitaa muistaa ottaa mukaan villapaita... :)

    ReplyDelete